Ανασχηματισμός: Στις 11:30 ανακοινώνεται η νέα κυβέρνηση - Τα σενάρια - Limnos Live
Connect with us

Ειδήσεις

Ανασχηματισμός: Στις 11:30 ανακοινώνεται η νέα κυβέρνηση – Τα σενάρια

Δημοσιεύτηκε

στις

Likes: 2

Σήμερα θα γίνει γνωστός ο ανασχηματισμός καθώς στις 11:30 θα ανακοινωθεί η νέα σύνθεση της κυβέρνησης από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. Σημειώνεται ότι το προγραμματισμένο για σήμερα Υπουργικό Συμβούλιο αναβάλλεται.

Τα σενάρια για το νέο κυβερνητικό σχήμα διαδέχονται το ένα το άλλο αλλά αυτό που υπογραμμίζουν εμφατικά από το κυβερνητικό στρατόπεδο είναι πως δεν αποφασίζονται «αλλαγές για τις αλλαγές» αλλά θα υπάρξουν στοχευμένες κινήσεις.

Τα σενάρια ανασχηματισμού της κυβέρνησης

 

Το βασικό σενάριο που εξετάζεται προβλέπει πως ο πρωθυπουργός δεν θα προχωρήσει σε αλλαγές στο στενό πυρήνα του Μεγάρου Μαξίμου (ενδεχομένως να προστεθεί ακόμα ένα πρόσωπο). Με τις μέχρι τώρα πληροφορίες αμετακίνητοι είναι οι υπουργοί Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, Άμυνας Νίκος Δένδιας, Υγείας /Αδωνις Γεωργιάδη και Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης. Στο νέο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται μεταξύ άλλων να είναι και ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Νίκος Παπαθανάσης, ο Θεόδωρος Λιβάνιος (ο οποίος δεν αποκλείεται να αναβαθμιστεί). Πιθανότατα το ίδιο χαρτοφυλάκιο θα διατηρήσει η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, ενώ μένει να φανεί αν θα μείνει στο υπουργείο Εργασίας η Δόμνα Μιχαηλίδου (είχε πάει πρόσφατα) ή θα υπάρξει κάποια «καραμπόλα» και θα αναλάβει άλλο χαρτοφυλάκιο.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

 

Με βάση τα σενάρια που κυκλοφορούν αλλαγές μπορεί να υπάρξουν στα υπουργεία Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Μετανάστευσης και Ναυτιλίας. Πληροφορίες αναφέρουν πως μπορεί να είναι στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο, πρόσωπα που ήταν και στο παρελθόν στην κυβέρνηση (για παράδειγμα ο Κώστας Τσιάρας, ο Νότης Μηταράκης, ο Άγγελος Συρίγος)

 

Τέλος, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα έχουν ακουστεί διάφορα ονόματα, όπως για παράδειγμα ο Τάσος Χατζηβασιλείου, ο Χρήστος Κέλλας, ο Μακάριος Λαζαρίδης, ο Κώστας Καραγκούνης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, η Άννα Ευθυμίου κ.α.. Να σημειωθεί εδώ πως όπως όλα δείχνουν μεγάλες θα είναι οι αλλαγές σε επίπεδο υφυπουργών, καθώς στόχος είναι να αξιοποιηθούν και νέα πρόσωπα

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Οι επόμενες κινήσεις

 

Το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσει και η γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπου αναμένεται να γίνει αναφορά στο αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών αλλά και στις προτεραιότητες της επόμενης μέρας. Πάντως, στην κυβέρνηση δεν θεωρούν πως έχει νόημα μια συζήτηση για το αν πρέπει να υπάρξει άνοιγμα στο κέντρο ή στροφή στα δεξιά, αν και υπάρχουν φωνές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα που ζητούν πιο στενή προσέγγιση του παραδοσιακού ακροατηρίου.

 

Το γεγονός πάντως πως η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων που «έφυγε» από τη ΝΔ δεν στράφηκε σε άλλα κόμματα αλλά επέλεξε την αποχή, σύμφωνα με τους γαλάζιους δείχνει πως μπορεί να υπάρξει επαναπροσέγγιση εφόσον γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

 

Πηγή ethnos.gr

Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα