Λήμνος: Τα μεταξωτά βρακιά, θέλνε κι' επιδέξια σκέλια - Limnos Live
Connect with us

Απόψεις

Λήμνος: Τα μεταξωτά βρακιά, θέλνε κι’ επιδέξια σκέλια

Δημοσιεύτηκε

στις

Likes: 204

 

Αφορμή για αυτή την τοποθέτηση είναι μια φράση ενός επαγγελματία του πανελλήνιου τουρισμού ότι, “Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξια σκέλια“, την οποία δεν θέλησε να αναφέρει δημόσια για προσωπικούς του λόγους.

Η παρούσα δημοκρατικά εκλεγμένη Δημοτική αρχή δεν είναι επικοινωνιακά ορθό να αναφέρεται μόνο στην λέξη “Ανάπτυξη” αλλά κυρίως “Διαχείριση της ανάπτυξης“.

Η Λήμνος έχει αναπτυχθεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις σε έργα υποδομής.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

 

Κάθε Δήμαρχος έβαλε και ένα λιθάρι και είχε φυσικά κάποια μείον.

Για να αναφέρω από ένα στον καθένα :

Ο Κασίμης με μεγάλες δυσκολίες φώτισε το Κάστρο.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Ο Χατζηχαραλάμπους έβαλε τις βάσεις με την μητέρα μου την εξέλιξη και διατήρηση των πολιτιστικών – ιστορικών στοιχείων, το νέο αεροδρόμιο.

Ο κος Σκαμάκης το υπέροχο παλαιό λιμάνι που για όσους δεν το γνωρίζουν προσομοιάζει με πλώρη πλοίου κάτι που δεν έχει κανένας άλλος τόπος.

Η σφραγίδα του νέου νοσοκομείου ανήκει στον Σάμπαλο.

Η υλοποίηση του Πανεπιστημίου στον Κορνιώτη.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Η τελική υλοποίηση του βιολογικού στον Χατζηδιαμαντή μαζί με μια σειρά μελετών έργων υποδομής.

Στον Μαρινάκη που κρίθηκε πρόσφατα, η αλλαγή της εικόνας του νησιού που εκεί του έτυχε μια καλή ομάδα συνεργατών του δημοσίου αλλά και ιδιωτών. Η Λήμνος έπρεπε πλέον να αρχίσει να πουλάει.

 

Η ανάπτυξη ή πιο σωστά μέρος της ανήκει όμως και στους πολίτες που είτε ζουν στο νησί, είτε κατάγονται. Δεκάδες εκατοντάδες εκατομμύρια επενδύθηκαν σε κλίνες διαφόρων κατηγοριών, σε ανακαινίσεις σπιτιών, σε κατασκευή ποιοτικών καταστημάτων ψυχαγωγίας, εστίασης, μπιτς μπάρ, είδη δώρων, ρουχισμού, ιδιωτικά πάρκινγκ για να αναφερθώ μόνο σε μερικά από αυτά.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Έτσι η παρούσα αρχή, κάτι που είχα αναφέρει προεκλογικά θα έχει σαν κύριο ρόλο να κερδίσει το στοίχημα της διαχείρισης. Αν δεν το κερδίσει πάνε όλα στράφι και το νησί γυρίζει πίσω με τις επενδύσεις να γίνονται…κοτέτσια!

Δυστυχώς στην νέα διοίκηση το χρήμα δεν δίνει χρόνο. Θα πρέπει ταχύτατα να βρει τις κατάλληλες διεξόδους με ανθρώπους που να έχουν θέληση. Αλλά το ερώτημα είναι αν διαθέτουν εμπειρία και πόσο γρήγορα θα μπορέσουν να μάθουν.

Δεν είναι όλα στο χέρι της Δημάρχου και αυτό ας σημειωθεί.

 

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Η θέληση λοιπόν και οι φωτογραφίες με τυπικές συναντήσεις δεν θα φέρουν την επιθυμητή διαχείριση. Θέλει ενημέρωση, γνώση και το κυριότερο εφαρμογή. Χρήσιμες θα ήταν και οι συζητήσεις με Μαυροθαλασσίτη και Γιαρμαδούρο που γνωρίζουν όσα ελάχιστοι, ώστε να αποφευχθούν επαναλήψεις λαθών.

Τώρα τα λάθη δεν συγχωρούνται εύκολα δεδομένων των επενδύσεων που έχουν συντελεστεί.

Διαχείριση λοιπόν και φυσικά ανάπτυξη γιατί ειδικά τώρα “Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξια σκέλια“*

Σε ότι αφορά την Περιφερειακή διοίκηση εκεί μένει να φανούν ποιες είναι οι προθέσεις και οι διαθέσεις κυρίως σε οικονομικό επίπεδο του κου Μουτζούρη. Έχει έναν νέο Έπαρχο και σε ηλικία που κατανοεί τις τεχνολογικές ανάγκες και έναν έμπειρο Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη με αρμοδιότητα τα Αγροτικά θέματα Λήμνου που μπορεί να κάνει έργο.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

 

Αυτά είχα να αναφέρω και να αναλύσω και πιθανώς δεν θα χρειαστεί άλλη παρέμβαση, γιατί η διαχείριση είναι κάτι που προσμετράται σε αριθμούς και νούμερα στα ταμεία των επιχειρήσεων και όχι με γιούπι στο αν και πόσος κόσμος ήρθε Ιούλιο και Αύγουστο!

Ο Ιούνιος και ο Σεπτέμβριος όλα καλά;;; Ο στόχος είναι πλέον 4μηνη σαιζόν.

 

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Πάνος Τσινόπουλος Σύμβουλος διοίκησης επικοινωνίας και μάρκετινγκ.

 

* Το ρητό ανήκει στον κο Τ.Ζ

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement
Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα