Στο MEGA οι αντιδράσεις των κατοίκων για τον χαρακτηρισμό της παραλίας του Κέρος ως "απάτητη" (βίντεο) - Limnos Live
Connect with us

Βίντεο

Στο MEGA οι αντιδράσεις των κατοίκων για τον χαρακτηρισμό της παραλίας του Κέρος ως “απάτητη” (βίντεο)

Δημοσιεύτηκε

στις

Likes: 17

Μεγάλες διαστάσεις και εκτός Λήμνου παίρνει η αποκάλυψη του Limnoslive για τον χαρακτηρισμό της παραλία του Κέρους ως απάτητη  στο πρόσφατο τροποποιητικό ΦΕΚ 3734 που δημοσιεύθηκε στις 28 Ιουνίου (Δείτε ΕΔΩ)

Σήμερα σε live συνδεση από το Κέρος η ανταποκρίτρια του MEGA στο νησί Νατάσα Ταράρακη μαζί με την ιδιοκτήτρια beach bar στην περιοχή κα Σταυρούλα Μπουμπουρά μεταφέρθηκαν οι ανησυχίες στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA»

 

Η Λήμνος είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδας – το 8ο για την ακρίβεια – που βρίσκεται στο Θρακικό Πέλαγος, στο βόρειο Αιγαίο και είναι ένα από τα πιο κοντινά νησιά στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Είναι ένα ηφαιστειογενές νησί, χωρίς δάση αλλά με μερικές καλλιεργημένες πεδιάδες με σιτηρά και αμπέλια.

Το νησί έχει πανάρχαια ιστορία με μερικά σπουδαία αξιοθέατα. Πανέμορφες παραλίες και χωριά υποδέχονται τους επισκέπτες που επιθυμούν να περάσουν χαλαρωτικές διακοπές στο νησί της Λήμνου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στην παραλία γίνεται kite surfing και υπάρχει τουρισμός από όλη την Ευρώπη που έρχεται από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Στις 28 Ιουνίου βγήκε το τροποποιητικό ΦΕΚ με τις απάτητες παραλίες. Το πρόβλημα είναι ότι έβγαλαν ως απάτητη την παράλια του Κέρους που έχει επιχειρήσεις beach bar, σχολές για surf, ακόμα και ξενοδοχεία, και ξαφνικά αυτή η περιοχή πρέπει να κλείσει. Εδώ δίπλα υπάρχει η Αλυκή που όντως είναι απάτητη.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Η παραλία Κέρος που στηρίζει την οικονομία του νησιού, πρέπει να κλείσει. Τα τελευταία χρονιά στα νησιά έχουν ανοίξει επιχειρήσεις για να μπορέσουμε να καλύψουμε τον κόσμο. Στο ΦΕΚ αναφέρει πως είναι απόφαση μετά από συλλογή «απόψεων», ωστόσο κανείς δεν έχει ερωτηθεί.

Η περιοχή είναι Natura αλλά έχει βγει περαιτέρω απόφαση που επιτρέπει το επιχειρείν. (Δείτε ΕΔΩ το σχετικό δελτίο του Δήμου Λήμνου)

Η ιδιοκτήτρια beach bar, Σταυρούλα Μπούμπουρα, στην Λήμνο μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις αντιδράσεις των κατοίκων για την παραλία Κέρος.

“Δραστηριοποιούμαι στο νησί από το 2009, ξεκίνησαν οι γονείς μου, και ανέλαβα στην συνέχεια. Εγώ γεννήθηκα στην Λήμνο. Αυτό σημαίνει ότι θα κλείσουμε το μαγαζί μας και ό,τι έχουμε πληρώσει και αγοράσει. Δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε. Η εκμετάλλευση είναι ήπια. Αυτό το ΦΕΚ ήταν τροποποιητικό, μας έπιασαν στον ύπνο», ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

 

Δείτε το βίντεο από την live σύνδεση σήμερα το πρωί:

 

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

 

Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα