Ολοκληρώθηκε η Εκπαιδευτική Δράση Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε Λέσβο, Λήμνο και Αγ. Ευστράτιο! - Limnos Live
Connect with us

Λήμνος

Ολοκληρώθηκε η Εκπαιδευτική Δράση Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε Λέσβο, Λήμνο και Αγ. Ευστράτιο!

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στο πλαίσιο των δράσεων για την ενίσχυση την Κοινωνικής Συνοχής στο Νησιωτικό χώρο, όπως έχουν τεθεί σε εφαρμογή από για το έτος 2022, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμού, ολοκλήρωσε με επιτυχία εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός και τίτλο «1,2,3…Οικονομία», για παιδιά ηλικίας 9 – 12 ετών, σε σχολεία της Λέσβου, της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελεί έργο του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, του οποίου πρόεδρος και ιδρυτής είναι ο Καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κ. Νικόλαος Φίλιππας, ο οποίος προΐστατο και της παρουσίασης αυτού σε συνεργασία με ομάδα ερευνητών.

Στόχος του προγράμματος τέθηκε η Χρηματοοικονομική εκπαίδευση και Ενδυνάμωση των μαθητών ηλικίας 9 – 12 χρόνων, μέσω της εξοικείωσης με βασικές χρηματοοικονομικές έννοιες. Στο πλαίσιο του προγράμματος διανεμήθηκε στους συμμετέχοντες το βιβλίο του Οργανισμού με τη σχετική θεματική και τίτλο «Τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα!».

Στην πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου ανταποκρίθηκαν σχολεία τόσο από τις πρωτεύουσες των νησιών, όσο και από την περιφέρεια αυτών. Ειδικότερα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε 13 Δημοτικά σχολεία των νήσων Λέσβου, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου και συμμετείχαν συνολικά 346 μαθητές.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Συγκεκριμένα από τα σχολεία της Λέσβου, συμμετείχαν, από την περιφέρεια, τα Δημοτικά σχολεία Μεγαλοχωρίου, Πηγής, Αγιάσου, Παπάδου και Πέτρας, ενώ από τα σχολεία της Μυτιλήνης, το 2ο, 4ο και 10ο Δημοτικό Σχολείο και το Δημοτικό Σχολείο Βαρειάς, με τη συμμετοχή 256 παιδιών.

Στο νησί της Λήμνου το πρόγραμμα εφαρμόστηκε στο Δημοτικό Σχολείο Κοντοπουλίου, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας και στο Δημοτικό Σχολείο Μούδρου, με τη συμμετοχή συνολικά 87 παιδιών. Ενώ στο νησί του Αγίου Ευστρατίου, το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στους 3 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου.

Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε σε τρία στάδια, με δια ζώσης εισηγήσεις και διαδραστικές παρουσιάσεις του καθηγητή κ. Φίλιππα στα σχολεία τον Μάιο και Ιούνιο του 2022. Ακολούθησαν διαδικτυακές συναντήσεις του καθηγητή με τους μαθητές τον περασμένο Σεπτέμβριο και ο διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο. Με την παράδοση των επαίνων στους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό μαθητές, με αναμνηστικά δώρα και δωροεπιταγές για τους επιτυχόντες, ολοκληρώνεται το πρόγραμμα, με ιδιαίτερη επιτυχία και ενθουσιασμό από τους συμμετέχοντες, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης: «Η κοινωνική συνοχή, η μείωση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων και η ενδυνάμωση των νησιωτικών πληθυσμών αποτελεί βασικούς τομείς άσκησης πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Το πρόγραμμα του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού όπως και άλλες δράσεις που έχουν εκκινήσει, έρχονται να θεραπεύσουν αυτά τα ζητήματα με παρεμβάσεις για τη στήριξη της γονεϊκότητας, το περιβάλλον και την κοινωνική συνοχή των νησιών μας»

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

 

 

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Προσθήκη σχολίου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα