Αλκιβιάδης Στεφανής: Είναι υποχρέωσή μας να εμπνέουμε στους πολίτες το αίσθημα της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης - Limnos Live
Connect with us

Λήμνος

Αλκιβιάδης Στεφανής: Είναι υποχρέωσή μας να εμπνέουμε στους πολίτες το αίσθημα της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης

Δημοσιεύτηκε

στις

Aπευθυνόμαστε στο σύνολο των νησιωτών μας, όπου και αν κατοικούν και από όποιο χώρο και αν προέρχονται, ό τι και αν ψήφισαν στις εθνικές εκλογές. Σε όλη μου τη ζωή υπηρετώ το εθνόσημο και την πατρίδα μας. Είναι αδύνατο να αλλάξω τώρα. Όταν μπαίνεις στη μάχη για την πατρίδα σου, δεν κάνεις εξαιρέσεις, τονίσει μιλώντας στο ThePresident ο κ. Αλκιβιάδης Στεφανής υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και επικεφαλής του συνδυασμού “Νέα Δυναμική”.

Η παρουσία μου στο τιμόνι της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου θα συμβάλλει αποφασιστικά στη δύσκολη διαχείριση του μεταναστευτικού, γιατί η εμπειρία μου είναι στο πεδίο και όχι κανάλια. Δεν πρόκειται να αφήσουμε τα νησιά μας να γίνουν τόπος ασυδοσίας και ανομίας, προθέτει ο κ. Στεφανής.

 

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Αλκιβιάδη Στεφανή στο ThePresident:

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίζουν την υποψηφιότητά σας για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Αυτό σημαίνει ότι απευθύνεστε μόνο στο κομματικό ακροατήριο του κυβερνώντος κόμματος; Αν εκλεγείτε, θα είστε ένας «κομματικός» Περιφερειάρχης;   

Ο Πρωθυπουργός με τίμησε στηρίζοντας την υποψηφιότητά μου και του είμαι ευγνώμων. Από εκεί και πέρα όμως η πρόταση μου αφορά το σύνολο της κοινωνίας μας. Εμείς δεν χωρίζουμε τους πολίτες στους «δικούς» μας και τους «άλλους». Ούτε θα διοικήσουμε με αυτό τον τρόπο. Εμείς απευθυνόμαστε στο σύνολο των νησιωτών μας, όπου και αν κατοικούν και από όποιο χώρο και αν προέρχονται, ό τι και αν ψήφισαν στις εθνικές εκλογές. Σε όλη μου τη ζωή υπηρετώ το εθνόσημο και την πατρίδα μας. Είναι αδύνατο να αλλάξω τώρα. Όταν μπαίνεις στη μάχη για την πατρίδα σου, δεν κάνεις εξαιρέσεις.

Συνεπώς, το ζητούμενο δεν είναι τι χρώμα θα έχει ο χάρτης στο Βόρειο Αιγαίο το βράδυ των εκλογών, αλλά πώς θα σπάσουμε τον κύκλο της στασιμότητας και της απομόνωσης του τόπου μας. Αν πετύχουμε να λύσουμε τις διαχρονικές παθογένειες που μας κρατάνε πίσω, αν καταφέρουμε να βάλουμε τα νησιά μας στον δρόμο της ανάπτυξης και τις προόδου, τότε οι προοπτικές θα είναι καλύτερες για όλους. Είτε είναι δεξιοί, είτε αριστεροί, είτε κεντρώοι.

Πώς κρίνετε το έργο του κ. Μουτζούρη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου; Τι σας διαφοροποιεί από τον νυν Περιφερειάρχη;  

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Καταρχάς, θα ξεκαθαρίσω ότι αν και διαφέρουμε σε πολλά επίπεδα από τον κ. Μουτζούρη, δεν θα με ακούσετε να μιλάω ποτέ υποτιμητικά ούτε για εκείνον, ούτε και για οποιοδήποτε άλλο συνυποψήφιο μου.

Και ειλικρινά, είμαι ο τελευταίος που θα προσπαθήσει να μηδενίσει τις προθέσεις οποιουδήποτε και τις όποιες προσπάθειες έγιναν τα προηγούμενα χρόνια. Όμως όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Και όπως αποδείχτηκε, τα τελευταία τέσσερα χρόνια χάθηκαν πολλές ευκαιρίες για το Βόρειο Αιγαίο.  Τα ίδια τα στοιχεία εξάλλου το αποδεικνύουν. Στους περισσότερους συγκριτικούς δείκτες είμαστε πίσω από τις υπόλοιπες νησιωτικές περιφέρειες της χώρας. Δεν αξιοποιήθηκαν οι διαθέσιμοι χρηματοδοτικοί πόροι όσο θα έπρεπε. Δεν αυξήθηκε το ΑΕΠ μας, όσο θα μπορούσε. Δεν προβάλαμε τον τουρισμό και τα προϊόντα μας όπως άλλες περιφέρειες. Μείναμε στάσιμοι και απομονωμένοι.

Και αυτό θα είναι και το διακύβευμα των εκλογών: αν θα παραμείνουμε σε αυτή την κατάσταση ή επιθυμούμε να περάσουμε σε μια νέα δυναμική διεκδίκησης, ευκαιριών, δράσης και εξωστρέφειας;

Είναι ώρα το Βόρειο Αιγαίο να αποκτήσει μια νέα δυναμική.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Ποιες οι 3 πρώτες προτεραιότητες σε περίπτωση που εκλεγείτε Περιφερειάρχης;

Οι προτεραιότητές είναι πολλές, γιατί είναι αντίστοιχα πολλά τα ανοιχτά ζητήματα που έχουν μείνει πίσω από την απερχόμενη περιφερειακή αρχή. Αν πρέπει οπωσδήποτε να προτάξω τρία, αυτά είναι: πρώτον η επιτάχυνση των κρίσιμων έργων που έχουν καθυστερήσει πολύ. Γιατί έτσι θα απεγκλωβιστούν οι προσπάθειες για ανάπτυξη και για βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Δεύτερον, η οργανωμένη προώθηση του πρωτογενή τομέα και του τουρισμού. Γιατί το έλλειμμα στοχευμένων ενεργειών που προηγήθηκε μάς στερεί κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες, σημαντικά έσοδα και θέσεις εργασίας. Και τρίτον, η δημιουργία ενός ισχυρού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Γιατί η διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής και των περιουσιών των συμπολιτών μας, αποτελεί μέγιστη πράξη ευθύνης και δεν νοείται να αφήνεται στην τύχη.

Πώς σχεδιάζετε να αντιμετωπίσετε τα ζητήματα της μετανάστευσης και των προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου

Το μεταναστευτικό είναι ένα πολύ σύνθετο ζήτημα, το οποίο γνωρίζω σε βάθος καθώς υπήρξα επικεφαλής στη διαχείρισή του. Γι’ αυτό και έχω αποκρυσταλλωμένη εικόνα τόσο για τα αίτια των εξάρσεων που παρατηρούνται στις ροές, όσο και για τις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να είναι αποτελεσματική η αντιμετώπισή του. Και πιστέψτε με οι ενέργειες αυτές δεν περιλαμβάνουν τα σόου στους τηλεοπτικούς σταθμούς, γιατί πολύ απλά δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Η παρουσία μου στο τιμόνι της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου θα συμβάλλει αποφασιστικά στη δύσκολη διαχείριση του μεταναστευτικού, γιατί η εμπειρία μου είναι στο πεδίο και όχι κανάλια. Δεν πρόκειται να αφήσουμε τα νησιά μας να γίνουν τόπος ασυδοσίας και ανομίας. Όπως δεν θα επιτρέψουμε και σε κανένα να διχάσει ξανά τους νησιώτες μας για το προσωπικό πολιτικό του όφελος. Η δική μας υποχρέωση είναι να εμπνέουμε με τη στάση και τις ενέργειές μας, το αίσθημα της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement
Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Προσθήκη σχολίου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα