Η νίκη της ύπαρξης είναι για τους λίγους... - Limnos Live
Connect with us

Απόψεις

Η νίκη της ύπαρξης είναι για τους λίγους…

Δημοσιεύτηκε

στις

Από Ρίνα Σερέτη

Είναι κάτι περίεργοι τύποι, δεν μπορείς να τους κλείσεις σε μια λέξη. Μοιάζουν εγωιστές κι αντικοινωνικοί. Βλέπουν τα γύρω τους με διαφορετικό τρόπο. Από μέσα προς τα έξω και όχι από έξω προς τα μέσα. Όχι που κινείται ο κόσμος γύρω από εκείνους, είναι που νιώθουν πως όλα είναι συνδεδεμένα!

Γύρω από τη ζωή δεν μπορεί κυρίαρχος να είναι ο άνθρωπος! Είναι λάθος! Αυτή η σκέψη υπάρχει μέσα τους.

Αγγίζουν και είναι εντός. Στη γη, στον αέρα, στη θάλασσα, στο πυρ, στον αιθέρα. Ένα σύμπαν άδειο και γεμάτο ταυτόχρονα. Κενό και ύλη. Άχρονη ελευθερία περικυκλωμένη από ανθρώπινη φύση.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Και κάπου εκεί εκείνοι. Βρίσκουν το νόημα στον ήχο της άμμου στα πόδια τους. Στην αγριάδα των βράχων στην αφή τους. Στην αίσθηση του αέρα στο δέρμα τους. Στην μυρωδιά του κόσμου γύρω τους. Φύση και παραφύση σε μια αιώνια πάλη. Άνθρωπος εναντίων όλων κι εκείνοι οι λίγοι παρατηρητές ετούτης της ασχήμιας.

Όχι! Γύρω από τη ζωή δεν μπορεί κυρίαρχος να είναι ο άνθρωπος! Είναι λάθος κι οι άνθρωποι αυτοί το γνωρίζουν!

Έχουν την αλήθεια πλάι τους ετούτοι. Δεν τους νοιάζει να αποδείξουν κάτι! Μόνο αν μπορούσαν μια χαραγή στο απροσπέλαστο των ψυχών των ανθρώπων να ανοίξουν, θα ήταν μία νίκη! Νίκη στην αξία της ύπαρξης, όχι της ζωής!

Κάτι φορές μιλούν. Θαρρείς δε σώπασαν ποτές! Καταθέτουν τις σκέψεις τους, λέξεις που χαράσσουν βαθιά μέχρι τον εγωισμό των ανθρώπων. Μέχρι εκεί που οι πολλοί κάνουν ότι δεν ακούν. Μέσα τους καίγονται κι οργίζονται δηλητηριάζοντας το σώμα τους. Αυτόχειρες χωρίς ντροπή και τύψεις. Απλά δεν έχουν καταλάβει τίποτα κι αυτό είναι τόσο στενάχωρο. Στενεύει τους πολλούς, παγώνει τους λίγους.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Και ξαφνικά σιωπή!

Όταν σωπαίνουν, όλα πάλλονται κι ετούτη η δόνηση, αυγής σκοτάδι απλώνεται. Λίγο πριν χαράξει νιώθεις το μεγαλύτερο σκότος. Εκεί, λίγο πριν τον εκκωφαντικό ήχο της ημέρας. Το φως κάνει θόρυβο στην ψυχή και το σκοτάδι στο νου. Εκεί είναι η πιο δυνατή τους στιγμή, εκεί ζωντανεύει η καρδιά τους. Εκεί που οι πολλοί αδυνατούν να βρεθούν. Στην ύπαρξη!

Γιατί γύρω από τη ζωή δεν μπορεί κυρίαρχος να είναι ο άνθρωπος! Είναι λάθος!

Εκεί βρίσκονται ολόκληροι ετούτοι οι λίγοι. Στον απόλυτο θόρυβο και τη σιωπή. Στην απουσία και παρουσία. Στη ζωή και το θάνατο. Στη νίκη της ύπαρξης…

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

 

 

Πηγή: skepseisselogia.gr

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement
Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Προσθήκη σχολίου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα