Λήμνος: "Χτύπησε" ο Μαρινάκης "Απεντάχθησαν τα έργα του Ρωμέικου και του Αγ. Ιωάννη; Ναι ή Όχι;;;" - Limnos Live
Connect with us

Λήμνος

Λήμνος: “Χτύπησε” ο Μαρινάκης “Απεντάχθησαν τα έργα του Ρωμέικου και του Αγ. Ιωάννη; Ναι ή Όχι;;;”

Δημοσιεύτηκε

στις

Με σημερινό δελτίο τύπου στα ΜΜΕ ο πρώην Δήμαρχος Λήμνου κ. Μαρινακης Δημήτρης και νυν επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Η Λήμνος μας», ζητά δημόσιες επεξηγήσεις για τις δηλώσεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης στις 24 Ιανουαρίου της νυν Δημάρχου κ. Ελεονώρας Γεώργα για τα έργα του νησιού.

Θέτοντας ερωτήματα εάν τελικά:

 • Απεντάχθησαν τα έργα του Ρωμέικου και του Αγ. Ιωάννη ; Ναι ή Όχι;
 • Γνωρίζαμε για την απένταξη του έργου ΜΟΣΥΧΛΟΝ, δώστε τα στοιχεία και αναφερθείτε στους λόγους της απένταξης.

 • Λάβατε έγγραφη ενημέρωση την 24η Ιανουαρίου όπως δηλώσατε στο Δ.Σ. για την εικόνα των απενταγμένων έργων ; Ναι ή Όχι ;;;

 • Τελικά υπογράψατε με τον ανάδοχο τις αναθέσεις των μελετών ; Ναι ή Όχι ;;;

 

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο:  

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

«…η εικόνα είναι απογοητευτική ως προς τα έργα. Μας έγινε μόλις σήμερα και έγγραφη ενημέρωση, λάβαμε σήμερα έγγραφη ενημέρωση για την εικόνα των απενταγμένων έργων, αλλά και για όσα έργα φέρονται να πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί στις 30/12, πράγμα που δεν έχει γίνει και μάλιστα δεν έχει προκύψει η ωρίμανση τους[…]. Επειδή την ενημέρωση έλαβα σήμερα το μεσημέρι[…]δεν θα αναφερθώ σε ένα προς ένα τα έργα, θα τα έχετε το προσεχές διάστημα. Χαρακτηριστικά αναφέρω την απένταξη των έργων ΜΟΣΥΧΛΟΝ […], Δράσεις Προστασίας Ρωμέικου Γιαλού[…], Δράσεις Προστασίας Αγ. Ιωάννη Κάσπακα[…] και άλλα…»

Αυτά ειπώθηκαν από την κ. Γεώργα, Δήμαρχο Λήμνου, στην συνεδρίαση του Δ.Σ. την προηγούμενη Τετάρτη στις 24 Ιανουαρίου. Προσπαθήσαμε όλες αυτές τις ημέρες να ερμηνεύσουμε τα λεγόμενα της. Δεν το καταφέραμε. Καταθέτουμε σήμερα, μία εβδομάδα αργότερα, διάστημα ικανοποιητικό προκειμένου να αντιληφθεί κάποιος το σφάλμα του και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, τα εξής :

 1. Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής αριθμ. 187 και 188 της 20ης Οκτωβρίου 2023 μετά από πρόσκληση της 16ης Οκτωβρίου του Δημάρχου Λήμνου και Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής στα μέλη της και φυσικά στην ίδια την κ. Γεώργα η οποία συμμετείχε στην Επιτροπή και ψήφισε θετικά για την υποβολή προτάσεων για τα έργα του Ρωμέικου και του Αγ. Ιωάννη. Στο εισηγητικό μέρος των θεμάτων γινόταν σαφής αναφορά στην μεταφορά των έργων από την προγραμματική περίοδο 2014- 2020 στην νέα προγραμματική περίοδο. Η πρόσκληση της Π.ΒΑ. αρ.πρωτ. 1870/7.8.23 αφορούσε τις ανωτέρω πράξεις. Λίγες ώρες μετά το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα της 15ης Οκτωβρίου για την παράταξη μας, αποστείλαμε πρόσκληση στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής για τα προαναφερθέντα έργα με αρ.πρωτ. 13725/16.10.23, θέμα 3ο και 4ο.

 2. Στις 02/11/2023 υπεγράφη Προγραμματική Σύμβαση (ΑΔΑ. ΨΞΤΛ46ΨΧΨΤ-Θ5Φ) μεταξύ του ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ και της ΜΟΔ Α.Ε. σε εκτέλεση της αριθμ. 178/23 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου στην συνεδρίαση της 24/10/23 (ΑΔΑ. 6ΨΦΞΩΛΘ- 3ΧΞ). Αντικείμενο της σύμβασης οι μελέτες του Ρωμέικου και του Αγ. Ιωάννη. Η ΜΟΔ Α.Ε. είναι Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, εταιρία του Υπουργείου Ανάπτυξης.

 3. Αποφάσεις Περιφερειάρχη στις 15/12/23. Ένταξη πράξεων για Ρωμέικο και Αγ. Ιωάννη, προϋπολογισμού 435.835,06 € για το Ρωμέικο (ΑΔΑ 9ΡΟ47ΛΩ-ΡΛΗ), και προϋπολογισμού 1.074.986,54 για τον Αγ. Ιωάννη Κάσπακα (ΑΔΑ. ΨΗΓ37ΛΩ-5ΔΥ).

 4. Την 31/12/2023 παρουσία του κ. Μπουλώτη Δημητρίου, σας παρέδωσα φάκελο με ενημερωτικό σημείωμα για το σύνολο των έργων με αναφορά στην ενότητα ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ αρ. 37 και 38 για την μεταφορά των εν λόγω έργων στη νέα προγραμματική περίοδο.

 5. Την Παρασκευή 26/01/2024 στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής κάνατε αναφορά σχετικά με την υπογραφή των συμβάσεων με τον ανάδοχο για τα ανωτέρω έργα.

Κυρία Δήμαρχε,

ερωτηματικά προκάλεσε η εικόνα σας στην 2η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σας καλούμε να τοποθετηθείτε δημόσια ως προς τις απαραίτητες εξηγήσεις στα εξής :

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement
  • Απεντάχθησαν τα έργα του Ρωμέικου και του Αγ. Ιωάννη ; Ναι ή Όχι ;;;

  • Γνωρίζαμε για την απένταξη του έργου ΜΟΣΥΧΛΟΝ, δώστε τα στοιχεία και αναφερθείτε στους λόγους της απένταξης.

  • Λάβατε έγγραφη ενημέρωση την 24η Ιανουαρίου όπως δηλώσατε στο Δ.Σ. για την εικόνα των απενταγμένων έργων ; Ναι ή Όχι ;;;

  • Τελικά υπογράψατε με τον ανάδοχο τις αναθέσεις των μελετών ; Ναι ή Όχι ;;;

Ουδεμία πρόθεση έχουμε, στο σύντομο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων σας, να προβούμε σε αντιπαραθέσεις, ούτε επιδιώκουμε να μεταδώσουμε μαθήματα διοίκησης. Οφείλετε όμως να υπηρετήσετε το αξίωμα σας με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Κυρίως οφείλετε να διατηρείτε συνέπεια στον λόγο σας χωρίς σκοπιμότητες και ανακρίβειες. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει δυστοκία διαχείρισης και αντίληψης…

Εν αναμονή των επεξηγήσεων σας,

Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Προσθήκη σχολίου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα