H Μαρώ Κάργα γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Μύρινα (Κάστρο) της Λήμνου, ο πατέρας της είναι από το νησί που το λατρεύει, όπως αναφέρει ” Ό,τι με δένει με το νησί μου είναι το πιο οικείο κομμάτι του εαυτού μου”.
Η συγγραφέας Μάρω Κάργα έχει γράψει το “Αχγιάτ Ανχάρ”, το “Η Αλεξάνδρεια σε ακολουθεί”, το “Ο κήπος μας στην άκρη της ερήμου” και την Δευτέρα 29 Ιουλίου στην αγαπημένη της Λήμνο στις 21:00 στο Γυμνάσιο της Μύρινας θα παρουσιάσει το νέο της μυθιστόρημα “Την εποχή που τα φίδια αλλάζουν δέρµα”
Για το βιβλίο “Την εποχή που τα φίδια αλλάζουν δέρμα” θα μιλήσουν η διδάκτωρ φιλολογίας Δέσποινα Δούκα και η συγγραφέας. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η Νίτσα Δώρα.
Η Υπόθεση του Μυθιστορήματος:
Αύγουστος του 1912, λίγο πριν το ξέσπασα του Α΄ Βαλκανικού Πολέμου. Η δεκαπεντάχρονη Υβόννη µένει ορφανή µετά τον ύποπτο θάνατο της μητέρας της και βρίσκεται αντιμέτωπη µε έναν εχθρικό περίγυρο και ένα αβέβαιο μέλλον που αποφασίζει να πάρει στα χέρια της. Με τη βοήθεια του βουλευτή Ιωσήφ Βαφόπουλου εγκαταλείπει το νησί της για να εργαστεί στην Αθήνα ως συνοδός της θείας του, της Ειρήνης Ρήγου, ελπίζοντας ότι εκεί θα βρει τον δρόμο για τη ζωή που της αξίζει.
Όμως η ιστορία της εποχής συμπλέκεται µε τα οικογενειακά μυστικά, τις ατομικές τραγωδίες, τους πόθους και τις ραδιουργίες των ανθρώπων που την περιβάλλουν και η Υβόννη οδηγείται σε γνώσεις και αποφάσεις που δεν θα φανταζόταν ποτέ. Εναντιώνεται σε κάθε συνωµοσία που την
απειλεί κρυµµένη στο παρόν της ή στο παρελθόν των άλλων, ανακαλύπτει τον υπόγειο ρόλο του άντρα που τη βοήθησε και µαθαίνει να µισεί όσο χρειάζεται για να γίνει η ίδια µηχανορράφος και τιµωρός.
Το µυθιστόρηµα “Την εποχή που τα φίδια αλλάζουν δέρμα” είναι ο καθρέφτης ενός κόσµου πλάνης και υποκρισίας, όπου οι ήρωες κινούνται στα όρια του κυνισµού και της σκληρότητας, καθώς ελίσσονται και µεταµορφώνονται ακατάπαυστα, αλλά και µια γλαφυρή απεικόνιση της ζωής στην αριστοκρατική Αθήνα των αρχών του εικοστού αιώνα.
Μαρώ Κάργα:
H Μαρώ Κάργα γεννήθηκε στην Αθήνα και µεγάλωσε στη Μύρινα (Κάστρο) της Λήµνου. Οι δικοί της πήγαν εκεί από τη Σµύρνη, το Αϊβαλί, την Πόλη και την Αλεξάνδρεια. Αφού τελείωσε στη Θεσσαλονίκη τις σπουδές της στα παιδαγωγικά, προχώρησε σε συστηματική σπουδή σχεδίου και ζωγραφικής. ∆ιδάχτηκε την τέχνη της νωπογραφίας δίπλα στον Τηνιακό Νικόλαο Γαΐτη, µαθητή και συνεργάτη του Φώτη Κόντογλου, και στη συνέχεια ασχολήθηκε µε τη συντήρηση οροφογραφιών για µικρό διάστηµα στη Σύρο. Επίσης έκανε γλυπτική σε µάρµαρο στο εργαστήρι του γνωστού γλύπτη Πέτρου ∆ελλατόλα. Έργα της έχουν εκτεθεί σε δηµοτικούς χώρους και γκαλερί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Άνδρο, Λέσβο, Σύρο, Χίο, Νάξο, Τήνο, Μύκονο και Λήµνο. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται και ως εκπαιδευτικός σε δηµοτικά σχολεία της Τήνου.