Θεόδωρος Μπαβέας: Δυστυχία σου Ελλάς μετά τέκνα που γεννάς !!! - Limnos Live
Connect with us

Απόψεις

Θεόδωρος Μπαβέας: Δυστυχία σου Ελλάς μετά τέκνα που γεννάς !!!

Δημοσιεύτηκε

στις

Του Θεοδώρου Μπαβέα

Ο  Γεώργιος  Σουρής  αυτός  ο ογκόλιθος  των Ελληνικών γραμμάτων, της διανόησης  της ποίησης  και της σάτιρας, πως άραγε θα  περιέγραφε τώρα την παρανοϊκή πολιτική μας κατάσταση σήμερα; και πως  θα  χαρακτήριζε  με  το σατιρικό του ύφος τους  πολιτικούς μας και τις ανώριμες συμπεριφορές τους  όταν το 1902 έχει  γράψει σάτιρα  η οποία είναι σοφή διαχρονικά επίκαιρη με τα από πολλά χρόνια ακόμη και σήμερα !! Μόνο κοστούμια αλλάζουν οι πολιτικοί όχι όμως  μυαλό και πολιτική συμπεριφορά.

Αυτή τη περίοδο οι πολιτικοί μας παρουσιάζουν προεκλογικά κάθε φορά ορισμένοι από αυτούς, την τραγικότητα για την επερχόμενη εθνική καταστροφή και οι άλλοι την ευημερία, πρόοδο και την ανάπτυξη,  χωρίς να  είναι εμφανής  η εθνικής σημασίας  ενότητα των πολιτικών δυνάμεων οι οποίες τηλεγαυγίζουν καθημερινά πρωί – βράδυ στη τηλεόραση  με παιδαριώδη επιχειρήματα φανταστικού τύπου και βέβαια με πολλά «θα».  Έτσι χωρίζονται ως ειδικοί για Αυτοδυναμία! και άλλοι για Συγκυβέρνηση των προοδευτικών δυνάμεων! οι πρώτοι δεν βάζουν φόρους, οι προδοτικοί δημοκράτες βάζουν φόρους στους πλουσίους, ενώ κανένας δεν μπορεί να συμμαζέψει τους πολλούς φοροφυγάδες με ή χωρίς φόρους προβλήματα και θέματα πολύ σοβαρά και πάντα επίκαιρα  Επομένως  ο Σούρης τότε θα έγραφε πριν 100 χρόνια χωρίς να έχει τηλεόραση και παπαγαλάκια « Έρχεται ο ένας ο σκατιάς θαρρούμε πως σωθήκαμε!! Σαν φύγει όμως βλέπουμε πως αποσκοτωθήκαμε!!» Αυτοί που θέλουν αυτοδυναμία  δεν βάζουν φόρους, μόνο η ακρίβεια τους ξεφεύγει ενώ οι άλλοι θα φέρουν τη καταστροφή και την αβεβαιότητα με τους φόρους. Είναι πάντως εντυπωσιακό μετά από δεκαετίες οι διαβασμένοι- αδιάβαστοι πολιτικοί θυμήθηκαν να γράψουν και να κοστολογήσουν τις προεκλογικές παρόλες με εθνική συνείδηση και υπερηφάνεια, τα οικονομικά προγράμματα για το καλό του λαού για να κάνουν οικονομική πασαρέλα για το ποιο πρόγραμμα είναι καλύτερο, πιο μεγάλο και πιο αληθινό για τον λαό .. ο οποίος δεν ξέρει τι εννοούν και τι παρουσιάζουν .. αφού ο λαός ζει με λίγα λεφτά και μέσα στην ακρίβεια.

Δυστυχώς η ανευθυνότητα των πολιτικών δυνάμεων του μεταλλαγμένου δημοκρατικού  μας πολιτεύματος, άρχισε να προβληματίζει από την πρώτη στιγμή τον κουρασμένο και απογοητευμένο λαό με τα τόσα πολλά κόμματα. Πάντως η ιστορία γράφει ότι η Δημοκρατία καταστρέφεται από τους πολύ δημοκράτες. Η ψήφος του λαού χρειαζόταν και χρειάζεται ειδική προσέγγιση από τα κόμματα με αληθινή τουλάχιστον ψευδολογία!! και διαφορετική πολιτική αξιολόγηση για το μέλλον της χώρας και μάλιστα για τις επόμενες εκλογές με τα πολλά κόμματα κάθε καρυδιάς καρύδι. Και τα αποτελέσματα των προγραμμάτων σταδιακά μετά από μερικά χρόνια, μισθοί,  συντάξεις για το μέλλον, Υγεία, περίθαλψη, παιδεία, όλα στο μέλλον. Ενώ για μας τους ηλικιωμένους νομίζουν ότι είμαστε αιωνόβια κοινωνικά παράσιτα με εξαιρετικές συντάξεις!! Τέλος για θέματα υγείας για τους ακρίτες νησιώτες, πρέπει να βάλουν στα πολιτικά τους προγράμματα να έχει καλό καιρό για να έρχεται το αεροπλάνο  … γιατί από γιατρούς οι ελλείψεις είναι τραγικές  όπως και στο δικό μας νησί. Ειλικρινά πως βλέπουν οι πολιτικοί την καθημερινότητα του λαού και τα προβλήματα  που καθημερινά συσσωρεύονται στην ελληνική οικογένεια; Οι πολιτικοί νομίζουν ότι θα δώσουν λύσεις  με τις πολιτικές και κομματικές αλαζονικές  κορώνες, τα ψέματα και τις  υπερβολές  στα  τηλεοπτικά  παράθυρα  που αφορίζει ο ένας τον άλλον  ενώ εμφανίζονται οι ίδιοι και ίδιοι πολιτικάντηδες των οποίων η πολιτική πολυλογία έχει στοιχεία ειδικής μπουρδολογίας  ο οποίος είναι ένας υποβαθμισμένος πολιτικός λόγος που προκαλεί γέλια και τις περισσότερες φορές θυμό και κλάματα. Η δημοκρατία δεν χρειάζεται πολυλογία και μπουρδολογία μόνο λίγα λόγια και σοβαρά έργα. Είναι δε γνωστό και πασιφανές ότι η κάθε κυβέρνηση είναι η εικόνα και η σύνθεση του λαού ο οποίος την εκλέγει. Οι ανίκανες κυβερνήσεις μονοκομματικές και οι δικομματικές διαχρονικά ήταν αναξιόπιστες και ανειλικρινείς απέναντι στον ευρωπαϊκό μας  προσανατολισμό  που  δεν κατόρθωσαν τόσα  χρόνια να ενημερώσουν τον λαό για τις υποχρεώσεις  μας  προς την Ευρωπαϊκή Ένωση  και  την Ευρωζώνη  αλλά κατασπαταλούσαν τις Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και τα προγράμματα  με  τους ημέτερους και με  δυσκολία  απορροφούσαν χρηματοδοτήσεις για  μεγάλα  έργα που  έπρεπε  να γίνουν με  κοινοτικά  προγράμματα στην χώρα  μας όπως … οι σιδηρόδρομοι, τα νοσοκομεία, τα σχολεία.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Στα τηλεοπτικά  παράθυρα πάντοτε προκαλούσαν παράλογο πολιτικό λόγο και διάλογο ενώ από τα ειδικά κανάλια για την οικονομία με ειδικά εξειδικευμένους δημοσιογράφους και ειδικούς γυρολόγους – οικονομολόγους μαθαίνουμε την σοβαρότητα αλλά κυρίως την άριστη οικονομική κατάσταση της χώρας σήμερα και την καταστροφή που θα φέρουν οι άλλοι γιατί τα πάντα έγιναν χωρίς την θέληση του λαού αλλά και πολλές φορές με συνένοχο τον λαό.

Τώρα μας παρουσιάσουν τις δανειακές μας υποχρεώσεις ως τετελεσμένα γεγονότα  αφού ζούσαμε,  ζούμε  και θα ζούμε  με δανεικά  από συστάσεως  του Ελληνικού κράτους.

Οι κυβερνήσεις  μας ακόμη και σήμερα  είναι ασυνεπείς στην Ευρωπαϊκή ένωση,  άτολμες  και πολιτικά ανίκανες  στην Ελλάδα να εφαρμόσουν επιτέλους την πολιτική της επανίδρυσης του κράτους, ενώ προηγήθηκε το επιτελικό κράτος με χωρίς  περιορισμό του, με  περιστολή δαπανών του δημοσίου, και δίχως να  πατάξουν την φοροδιαφυγή και να σταματήσουν την διαφθορά και  τα σκάνδαλα και να κάνουν μεταρρυθμίσεις όπως  έχουν δεσμευτεί με υπογραφές.

Πότε και με ποια συνέχεια και συνέπεια οι κυβερνώντες διεκδίκησαν τις γερμανικές επανορθώσεις για τις αποζημιώσεις του λαού; Στο μέλλον θα ζούμε  σε νέο προεκλογικό κλίμα και περιβάλλον  πιο  σκληρό, με  αντιπαραθέσεις μιας πολυσύνθετης πολιτικολογίας που για να γίνει κατανοητή από τους πολίτες μετατρέπεται σε συνθηματολογία της φτώχειας,  της τρομοκρατίας και της αβεβαιότητας.  Όλοι οι  κυνηγοί  της εξουσίας λένε τώρα ότι ο λαός  μετά τα μνημόνια και μετά  την εθνική  κατάθλιψη, τρελαίνεται.  Τέλος,  οι αρχιτέκτονες της  πολιτικής  κτίζουν πάλι  ένα δικομματισμό   που  μέχρι  οι πολίτες να  καταλάβουν  τι  γίνεται και  ποιος  λέει την αλήθεια, εξακολουθούν να είναι θύματα  της λιτότητας και ο Γ. Σουρης  1853-1919 έγραφε «Σκατά εδώ, σκατά εκεί, σκατά ο κόσμος όλος και από τα πολλά πια τα σκατά, μου πιάστηκε ο κ…..»

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Ξέρω όπως λένε οι ειδικοί, ότι ανάπτυξη σημαίνει παραγωγή έργου και ανταγωνιστικότητα. Με θέσεις εργασίας χωρίς  παραγωγή έργου  δεν  γίνεται πρόοδος  και  επομένως ανάπτυξη του  κράτους και  ευημερία του λαού,  αυτό είναι   μια  παρά πολύ δύσκολη  πραγματικότητα  και για αυτό θέλει πολιτική σοβαρότητα. Δεν είναι  δυνατόν να ευημερούν τα δισεκατομμύρια  που  καθημερινά ακούνε  οι πολίτες και  να πεθαίνουν οι άνθρωποι …   ο  Γ. Σουρής

και για αυτό έγραφε

         Ω  Ελλάς  Ηρώων Χώρα! Τι Γαϊδάρους βγάζεις Τώρα !!

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement
Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Προσθήκη σχολίου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα